Koen Veldman and his fixed gearKoen Veldman and his fixed gear

It has begun. Today my 365 project starts. Here you can read the why, what and how.

Koen Veldman and his fixed gear

 

After having my go to lens breakdown for the 3 time, Nikon also wanted my camera body to make a complete analyses. Unfortunately I had 3 shoots lined up this week and I didn’t feel like doing them with a 5 year old Nikon D70 with broken buttons and a LCD that doesn’t work properly. So I gave my friend and photographer Koen Veldman (aka Larry Kook) a call to see if I could borrow his camera. Luckily I could. So the last few days I’ve been using his Nikon D700. I didn’t expect the quality difference between the D300 and D700 to be this big. It’s HUGE!! Feels like shooting film again. My 70-200 is 70-200. It used to be my go to lens, but not anymore cause of the crop sensor in the D300. Yesterday I realized that I was gonna start my 365 project without actually having a decent DSLR. Now I know that it’s not the camera that counts, but something a little more up to date than my old and busted D70 would be nice. So before I gave Koen his camera back I had to give him the doubtful honor of being in my first 365 post. So here he is, Koen and his trusty fixed gear bike.

Thank you Koen!

Shot available light, with a Nikon D700 and a 50 mm 1.4. Silver Efex Pro for the B/W conversion.

8 Responses to “Day 1 | Thank you Koen”

 1. Liesbeth Steur
  1 April 2010 at 16:12 #

  All fools day, isn´t it? BUt since Opi Cees faded away, the jokes are gone as well. So a good day to start this project and some start! What you wish for is always there. The right camera, the right model all in the right place. You attracted and created this. Good work!

 2. Koen Veldman
  1 April 2010 at 16:24 #

  Oh yeah it has begun!!!
  And I was the first, yesss!! :-D
  enjoy and good luck with the other 364.

 3. coen (de andere)
  1 April 2010 at 22:35 #

  Mooi initiatief dit project van je. In de voetsporen van Erik (2004) en dan in beeld. Het zal je doen realiseren hoe snel de tijd gaat, voorzover je dat nog niet wist!? Het levert ongetwijfeld een mooi tijdsbeeld op. Suerte. Coen

 4. AP
  2 April 2010 at 09:41 #

  Lets get started, go lexy go lexy
  gr

 5. Gerard
  3 April 2010 at 23:13 #

  Heel gaaf idee alex. Ben benieuwd hoe zo iets gaat dus im
  blijf je volgen. Succes ermee en tornuroe zijn
  interessante foto’s tot nu toeb

 6. coen
  5 April 2010 at 20:56 #

  Ik zie vier foto’s, waarvan de laatste is dated 5 april. Mis ik iets. Ja, ik mis foto 4 april? Een technisch minor detail denk ik.
  Alex, ik vind dat je ook nog literaire aspiraties hebt. Mooi verwoord je “balloons” bij de foto’s. Dit project heeft alles in zich om ook in boekvorm te worden gepubliceerd, in januari 2011 op de toonbank (alternatieve “Het Jaar 2010 in Beeld”) en via internet. Inschrijven, betalen en drukken (printing on demand system). Met al die digitale hooptiedoo and bladiebla weet jij beter raad dan ik.
  Va por mañana, dia 6, caballero. Soi curioso.

 7. alexbuiter
  5 April 2010 at 21:20 #

  @ Coen,
  Thanks! Ik heb de datum aangepast!

 8. Karen Voshol
  6 April 2010 at 19:54 #

  Als ik maar even kan, blijf ik jouw reis door het jaar volgen en becommentariëren. (dat laatste alleen als ik inspiratie heb, anders alleen een groet!)

  In al z’n eenvoud, een geweldige foto!